Polityka prywatności
Data wejścia w życie: 15 lipca 2026 r.
Niniejsza Polityka prywatności dotyczy wszystkich aplikacji opracowanych i udostępnianych przez CodeDAC („my”, „nas”) („Aplikacje”).
1. Zasada podstawowa
Nasze Aplikacje nie wymagają zakładania konta ani logowania, a my nie zbieramy ani nie przechowujemy informacji umożliwiających identyfikację osoby na własnych serwerach. Większość przetwarzania odbywa się w całości na Twoim urządzeniu.
2. Informacje przetwarzane na Twoim urządzeniu
Aby zapewnić działanie funkcji aplikacji, następujące dane są przechowywane i przetwarzane wyłącznie na Twoim urządzeniu i nie są przesyłane do nas:
- Dane aplikacji potrzebne do działania funkcji (na przykład historia, listy i ustawienia).
- Treści takie jak zdjęcia, filmy i dokumenty obsługiwane przez niektóre aplikacje nigdy nie są przesyłane; są przetwarzane lokalnie na Twoim urządzeniu i szyfrowane tam, gdzie ma to zastosowanie.
Clipboard+ dla Windows — Synchronizacja w chmurze (opcjonalna)
Clipboard+ dla Windows to menedżer schowka: kopiowany przez Ciebie tekst i obrazy są zapisywane na Twoim urządzeniu, abyś mógł je ponownie odnaleźć. Ta sekcja wyjaśnia, jak te dane są przetwarzane, a w odniesieniu do opcjonalnej funkcji synchronizacji doprecyzowuje i ogranicza sekcje 1 i 2 powyżej.
- Logowanie Google (tylko jeśli włączysz synchronizację). Synchronizacja w chmurze jest domyślnie wyłączona. Jeśli ją włączysz, aplikacja poprosi o zalogowanie się kontem Google wyłącznie w celu uzyskania dostępu do Twojego własnego Dysku Google. Możesz w pełni korzystać z aplikacji bez logowania.
- Dokąd trafiają Twoje dane. Gdy synchronizacja jest włączona, skopiowane elementy są przesyłane do prywatnego, dostępnego tylko dla aplikacji obszaru Twojego własnego Dysku Google (ukryty
appDataFolder) w celu synchronizacji między Twoimi urządzeniami. Dane trafiają na Twoje konto Google, a nie do CodeDAC. Nie prowadzimy żadnego własnego serwera i nigdy nie otrzymujemy zawartości Twojego schowka. - Ograniczony dostęp. Aplikacja żąda wyłącznie zakresu
drive.appdata, który widzi jedynie pliki utworzone przez samą aplikację w tym ukrytym folderze; nie ma dostępu do pozostałej zawartości Twojego Dysku Google. - Twoja kontrola. W dowolnym momencie możesz wyłączyć synchronizację lub się wylogować. Usunięcie folderu danych aplikacji z Twojego Dysku Google lub wyczyszczenie danych lokalnych aplikacji usuwa zsynchronizowaną kopię.
- Zakupy. W systemie Windows funkcje PRO kupuje się w Microsoft Store; płatność obsługuje Microsoft, a my nie otrzymujemy danych Twojej metody płatności. (Powyższa uwaga o rozliczeniach Google Play dotyczy naszych aplikacji na Androida.)
FloatNote+ dla Windows — Synchronizacja w chmurze (opcjonalna)
FloatNote+ dla Windows to aplikacja z karteczkami samoprzylepnymi: pisane przez Ciebie notatki unoszą się nad oknem, w którym pracujesz, i są zapisywane na Twoim urządzeniu. Ta sekcja wyjaśnia, jak te dane są przetwarzane, a w odniesieniu do opcjonalnej funkcji synchronizacji doprecyzowuje i ogranicza sekcje 1 i 2 powyżej.
- Logowanie Google (tylko jeśli włączysz synchronizację). Synchronizacja w chmurze jest domyślnie wyłączona. Jeśli ją włączysz, aplikacja poprosi o zalogowanie się kontem Google wyłącznie w celu uzyskania dostępu do Twojego własnego Dysku Google. Możesz w pełni korzystać z aplikacji bez logowania.
- Dokąd trafiają Twoje dane. Gdy synchronizacja jest włączona, Twoje notatki są przesyłane do prywatnego, dostępnego tylko dla aplikacji obszaru Twojego własnego Dysku Google (ukryty
appDataFolder) w celu synchronizacji między Twoimi urządzeniami, w tym z aplikacją FloatNote+ na Androida. Dane trafiają na Twoje konto Google, a nie do CodeDAC. Nie prowadzimy żadnego własnego serwera i nigdy nie otrzymujemy treści Twoich notatek. - Obrazy. Obrazy dołączone do notatki pozostają na Twoim urządzeniu i nigdy nie są przesyłane; wraz z notatką wędruje jedynie odwołanie do nazwy pliku.
- Ograniczony dostęp. Aplikacja żąda wyłącznie zakresu
drive.appdata, który widzi jedynie pliki utworzone przez samą aplikację w tym ukrytym folderze; nie ma dostępu do pozostałej zawartości Twojego Dysku Google. - Twoja kontrola. W dowolnym momencie możesz wyłączyć synchronizację lub się wylogować. Usunięcie folderu danych aplikacji z Twojego Dysku Google lub wyczyszczenie danych lokalnych aplikacji usuwa zsynchronizowaną kopię.
- Zakupy. W systemie Windows funkcje PRO kupuje się w Microsoft Store; płatność obsługuje Microsoft, a my nie otrzymujemy danych Twojej metody płatności. (Powyższa uwaga o rozliczeniach Google Play dotyczy naszych aplikacji na Androida.)
3. Informacje zbierane przez usługi zewnętrzne
Aby wspierać nasze darmowe aplikacje i zakupy, korzystamy z następujących usług zewnętrznych, które mogą zbierać informacje zgodnie z własnymi politykami:
- Google AdMob (reklamy) — może zbierać Twój identyfikator reklamowy, przybliżoną lokalizację oraz informacje o urządzeniu/użytkowaniu w celu wyświetlania reklam. Polityka prywatności Google
- Google Play Billing (zakupy w aplikacji) — płatności za funkcje PRO są przetwarzane przez Google Play; nie przechowujemy danych Twojej metody płatności.
- Niektóre aplikacje łączą się z zewnętrznymi dostawcami danych (np. publicznymi interfejsami API), aby wyświetlać informacje, bez przesyłania jakichkolwiek danych osobowych.
- Google Analytics (strona internetowa) — używany do pomiaru ruchu na naszej stronie internetowej (codedac.com). W przypadku odwiedzających z Europejskiego Obszaru Gospodarczego, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii Tryb zgody domyślnie ustawiony jest na „odmowa”, więc nie są przechowywane żadne pliki cookie analityczne, a wysyłane są jedynie anonimowe, zagregowane sygnały; w pozostałych miejscach pliki cookie analityczne są używane do pomiaru wizyt. W żadnym z tych przypadków nie zbieramy identyfikatorów reklamowych. Polityka prywatności Google
4. Reklamy i Twoje możliwości wyboru
Darmowe aplikacje mogą zawierać reklamy. Możesz ograniczyć spersonalizowane reklamy, resetując swój identyfikator reklamowy lub rezygnując z personalizacji reklam w ustawieniach urządzenia. Zakup wersji PRO usuwa reklamy.
5. Uprawnienia
Każda aplikacja prosi wyłącznie o uprawnienia niezbędne do działania jej funkcji i wykorzystuje je jedynie w podanym celu. Wymagane uprawnienia różnią się w zależności od aplikacji, na przykład:
- Wyświetlanie nad innymi aplikacjami (nakładka) — dla pływającego kalkulatora, minutnika, tickera cen itp.
- Dostęp do pamięci / multimediów — do edytowania i zapisywania zdjęć lub dokumentów.
- Mikrofon — dla funkcji audio, takich jak pomiar poziomu dźwięku (tylko w odpowiednich aplikacjach).
- Odbiór zakończenia uruchamiania systemu — do uruchamiania aplikacji przy starcie.
6. Prywatność dzieci
W przypadku aplikacji skierowanych do dzieci przestrzegamy Zasad Google Play dotyczących Rodzin oraz obowiązujących przepisów. W kontekstach skierowanych do dzieci nie stosujemy spersonalizowanych reklam i nie zbieramy świadomie danych osobowych od dzieci.
7. Bezpieczeństwo i przechowywanie danych
Dane na urządzeniu są usuwane po odinstalowaniu aplikacji. Ponieważ nie przechowujemy danych osobowych na własnych serwerach, nie istnieje odrębny okres ich przechowywania po stronie serwera.
8. Zmiany w niniejszej polityce
Możemy aktualizować niniejszą politykę, aby odzwierciedlić zmiany prawne lub w usługach. Wszelkie zmiany zostaną opublikowane na tej stronie.
9. Kontakt
W przypadku pytań dotyczących niniejszej polityki lub Twoich danych skontaktuj się z nami:
E-mail: codedac1@gmail.com